Dogovori za oktobar
32

Čović održao sastanak sa liderima stranaka s kojim HDZ BiH izlazi na izbore

Klix.ba
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović održao je danas sastanak s predsjednicima stranaka članica HNS-a, koje će zajednički nastupiti na Općim izborima u BiH.

Koordinacija stranaka članica HNS-a, predvođena HDZ-om BiH, održala je radni sastanak na kojem je razmatran tijek priprema s rokovima, sukladno Odluci i Naputku Središnjeg izbornog povjerenstva o redoslijedu izbornih aktivnosti za Opće izbore u BiH koji će se održati 7. oktobra 2018. godine.

Razgovarano je o pravnim, tehničkim i organizacijskim pitanjima u vezi podnošenja prijave za ovjeru političkih stranaka do 25. maja.

Razmatrani su i drugi konkretni organizacijski i pravni koraci za provedbu izbornih aktivnosti te je utvrđena dinamika i plan obveza, operativnih poslova i rokova.

S ciljem operacionalizacije pri provedbi izborne strategije, Koordinacija HNS-a odlučila je po potrebi utemeljiti i koordinacije po županijama koje će na svojoj razini kreirati i provoditi izborne aktivnosti.

Sastanku su uz predsjednika Čovića, prisustvovale i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i predsjednica IIS HDZ-a BiH Borjana Krišto i glavni tajnik HDZ-a BiH Miljana Glamuzina.