BiH
0

Čović: Najdalje za 5 mjeseci ujedinit će se dva HDZ-a

FENA
Najdalje za pet mjeseci ujedinit će se dva HDZ-a u BiH, kazao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović za vrijeme radnog posjeta izaslanstva te stranke općini Livno.

"Mi smo ovih dana, a i posljednjih nekoliko mjeseci imali na desetke razgovora o tome. Tako je prije mjesec dana i razgovor u Zagrebu imao za cilj stvaranje jedne stranke, koja bi se zvala HDZBiH, što više nije upitno, jedino se nismo dogovorili oko nekih tehničkih problema", kazao je Čović.

"Treba izaći iz svega ovoga što se radilo u zadnje 2-3 godine, što svi vidimo da nije dobro jer je nanijelo štetu, prije svega hrvatskom narodu i njegovoj političkoj poziciji, a i personalno nekim ljudima koji su mislili da će na tom profitirati.

Ja sam sasvim siguran da ti razgovori i dogovori mogu biti u funkciji jednog optimizma i da ćemo do kraja godine imati jednu stožernu stranku hrvatskog naroda-HDZBiH, koju treba ustrojiti na načelima nužnim za hrvatski narod danas, kako bi bili pripravni za proces koji dolazi u BiH i ako želimo razgraditi dvoentitetsku strukturu BiH koja apsolutno ne osigurava jednakopravnost Hrvatima onda to možemo samo na takav način", istaknuo je dr. Čović.

Ne mislim da treba imati jednu stranku među Hrvatima, ali u ovom trenutku treba nam jedna stožerna politička snaga, a stvaranjem ili jačanjem desetak manjih političkih opcija sigurno nećemo uspjeti. Nema više ni jedne hrvatske opcije koja na različite načine vidi budućnost BiH i kada smo to prevladali, onda su sva druga pitanja trivijalna.

Poruka koju smo dobili iz Zagreba upravo upućuje na tako nešto i ja sam siguran da ćemo prevladati sve probleme, a moj doprinos u cijelome ovom procesu bit će takav da na kraju nema poraženih, odnosno da smo svi pobjednici", zaključio je Čović.

Za vrijeme radnog posjeta Livnu na blagdan sv. Petra i Pavla, 29. lipnja, visoko izaslanstvo HDZ-a BiH s predsjednikom stranke dr. Draganom Čovićem na čelu i dopredsjednicom Borjanom Krišto održalo je sastanak s članovima Općinskoga odbora HDZ-a Livna te razgovarali o akrtivnostima za predstojeće lokalne izbore u BiH.