Bez dlake na jeziku
4.3k

Čović na udaru Zorana Šprajca: Mali hrvatski gnom koji Dodiku lašti cipele

Klix.ba
Prije dva dana obilježen je Dan Republike Srpske koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim. Ipak, od 9. januara tenzije se ne smiruju, a prešle su i na teritoriju susjedne Hrvatske.

Tako je u sinoćnjoj emisiji RTL Direkt urednik i voditelj Zoran Šprajc, poznat kao novinar bez dlake na jeziku, isprozivao sve redom – Dragana Čovića, Milorada Dodika i vrh hrvatskog HDZ-a.

"Hrvatski državni vrh jako se uznemirio jer su hrvatski ambasador u BiH Ivan Del Vechio i predsjednik sestrinskog HDZ-a BiH Dragan Čović prisustvovali proslavi Dana RS-a koji je neustavan", kazao je Šprajc podsjetivši da je u Banjoj Luci posthumno odlikovan bivši oficir JNA Slavko Lisica koji je u Hrvatskoj osuđen zbog ratnih zločina počinjenih na području Šibenika 1991. godine, a da je nakon toga ceremoniji prisustvovao sami vrh HDZ-a BiH.

Šprajc je, emitujući izjavu ministra odbrane Hrvatske Damira Krstičevića koji je poručio da je Čovićev odlazak na proslavu Dana RS-a sramota, kazao da je sramotno da o tome nemaju ništa reći politički sekretar Lovro Kušević ni član središnjeg odbora HDZ-a Tomo Medved.

"Pa da podsjetimo sve ostale dementne u HDZ-u da je Dragan Čović predsjednik sestrinskog HDZ-a u BiH s kojom sestra u Zagrebu ima vrlo intenzivne obiteljske odnose, pogotovo kada za hrvatski Sabor treba prikupljati glasove tamošnjih Hrvata. Trud Dragana Čovića i njegove lokalne sestrinske podružnice nakon toga se uzvraća obilatim finansijskim donacijama iz hrvatskog državnog budžeta i HVO penzijama, na kojima onda Dragan Čović gradi političku karijeru, a na njoj gradi svoje nekretnine. I tako u krug, ruka ruku mije. Nema tu ništa novo. Osim što je Čović za to kruženje dobio i počasnu doktorsku titulu na zagrebačkom Sveučilištu", poručio je Šprajc.

On se potom nadovezao i na poznati prisan odnos Milorada Dodika i Dragana Čovića, odnosno njihovih političkih stranaka.

"Ali uz hrvatske novce, Čoviću se jednako milo milovati i s Miloradom Dodikom. Dodik je za Čovića sve ono što bi Čović htio biti - predsjednik paradržave u kojoj sam sa svojima vrtiš sve pare države. A Čović je sve ono što Dodiku treba dok se šuta s bh. Ustavom. Mali hrvatski gnom koji će mu laštiti cipele", kazao je Šprajc u svojoj emisiji.

Prilog je zaključio odgovorom na pitanje gdje su u svemu tome bosanskohercegovački Hrvati.

"Pa Čoviću neko mora ulaštiti cipele, jer ne postoji on zbog njih, nego oni zbog njega", oštar je bio popularni hrvatski novinar.