BiH
1

Čović: Mi smo prezadovoljni prvim rezultatima

FENA
Dragan Čović
Dragan Čović
Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović je komentirajući preliminarne rezultate današnjih lokalnih izbora izjavio kako su prezadovoljni jer je evidetno da uz tu stranku ne postoji neka druga snažnija stranka unutar hrvatskoga naroda u BiH.

Po njegovim riječima jako je bitno za stranku da u svim općinama gdje žive Hrvati, HDZ BiH ima uvjerljivu potporu te većinu u općinskim vijećima.

"Ako nakon općih izbora i potpore hrvatskog naroda od 62 posto, te današnjih lokalnih izbora, a mislim da će to biti oko 70 posto, to nije dovoljno, onda odgovornost za BiH ne može preuzet samo najmalobrojniji narod BiH", poručio je predsjednik HDZ BiH.

Čović je izrazio međutim zabrinutost izlaskom, odnosno neizlaskom hrvatskoga biračkoga tijela u područjima gdje uz njih živi i bošnjački narod, kao što je Srednja Bosna, a gdje je izlaznost bošnjačkoga naroda na izbore i do 70 posto.

Mišljenja je kako će kroz četiri do pet dana izdogovarati aktivnosti koje je HDZ BiH do sada planirao te s pobjedničkim stranaka napraviti iskorak drugačiji i ozbiljniji od onog koji je bio zadnje dvije godine.