{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čović: Legitimno predstavljanje Hrvata nam niko nikada neće pokloniti

24.9.2018. u 19:43
89
138
Čović: Legitimno predstavljanje Hrvata nam niko nikada neće pokloniti
89
Čović: Legitimno predstavljanje Hrvata nam niko nikada neće pokloniti
Foto. HDZ
Predizborni skup HDZ-a BiH s predsjednikom Draganom Čovićem na čelu, kao i stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora, održan je danas u Hrvatskom domu u Bugojnu, saopćeno je iz HDZ-a.
Čović je rekao da je danas imao priliku prezentirati program HDZ-a i HNS-a BiH evropskim veleposlanicima i svih sedam tačaka.

"Usvojili smo kodeks uljudnog ponašanja kakav priliči hrvatskom narodu, predvodniku svih politika u BiH, a osobito stožernoj stranci hrvatskog naroda. Time želimo iskazati sve što osjećamo na primjeren način, ne baveći se drugima, a u tome je naša veličina. Zbog toga ćemo se i dalje držati svog dostojanstva i na taj način poslati poruke svima onima koji žele da ih čuju", rekao je Čović.

On je naveo kako pokušavaju kroz Hrvatski narodni sabor okupiti "sve što diše hrvatsku Bosnu i Hercegovinu, sve što diše Republku Hrvatsku i zajedno brinuti o budućnosti BiH".

"Ja sam uvjeren da HDZ, da HNS koji zajedno s nama ovaj put izlazi na izbore, osigurat će dominantnu većinu, ne samo za hrvatskog predstavnika Hrvata nego i dominantnu većinu kada su u pitanju kantonalne skupštine jer nas ima jednako tako na entitetskoj razini tako da nećemo dvoumiti oko toga hoće li u Domu naroda biti legitimni predstavnici i ko će predlagati budućeg predsjednika Federacije, jer predsjednik Federacije je nosilac izvršne vlasti u našem entitetu.
Ja sam siguran da nam to legitimno predstavljanje neće niko nikada pokloniti kao što nam nikada niko nije ništa poklonio", naveo je Čović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: