|

Čović i Tihić potpisali izjavu o saradnji na svim nivoima vlasti

Čović i Tihić potpisali izjavu o saradnji na svim nivoima vlasti
0
F
FENA
8.3.2012. u 14:09
19
komentara
0

dijeljenja
Čović i Tihić potpisali  izjavu o saradnji na svim nivoima vlasti Sulejman Tihić i Dragan Čović
Predsjednici HDZ-a BiH i SDA-a Dragan Čović i Sulejman Tihića usvojili su zajedničku izjavu u kojoj se ističe njihova spremnost da osnaže svoje partnerstvo, koje, kako smatraju, treba usmjeriti u pravcu bolje saradnje između bošnjačkog i hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini na osnovama, principima i načelima jednakopravnosti tri konstitutivna naroda u BiH s mehanizmima kojima se to može ostvariti.
Također, dvojica čelnika HDZ-a i SDA iskazali su spremnost da se njihova saradnja prakticira na svim nivoima vlasti u BiH, kroz koordinacije koje će se uspostaviti.

Dvije stranke su dosljedne u opredjeljenju zajedničkog traženja rješenja za BiH na njenom euroatlanskom putu, racionalnog unutrašnjeg ustroja koji će u potpunosti osigurati ustavnu jednakopravnost bošnjačkog, hrvatskog, srpskog naroda i svih njenih građana.

Također, zajednički je stav kako su ovo pretpostavke političke stabilnosti BiH, bez koje se neće moći ostvariti ekonomska i socijalna stabilnost zemlje.

Čelnici ovih stranaka dogovorili su se da će sačiniti sporazum o dugoročnoj suradnji na rješavanju najvažnijih pitanja za BiH i njene narode, stoji u zajedničkoj izjavi Dragana Ćovića i Sulejmana Tihića.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...