|

Čović i Radončić: Naši odnosi su dobri, morat ćemo i trećeg partnera motivirati da sarađuje

Čović i Radončić: Naši odnosi su dobri, morat ćemo i trećeg partnera motivirati da sarađuje
166
Piše: I. Č.
9.3.2017. u 15:24
124
komentara
166

dijeljenja
1/6 Foto: Klix.ba
2/6 Foto: Klix.ba
3/6 Foto: Klix.ba
4/6 Foto: Klix.ba
5/6 Foto: Klix.ba
6/6 Foto: Klix.ba
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović i predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić kazali su nakon sastanka u Mostaru da je njihova saradnja na zavidnom nivou, ali da moraju motivirati i trećeg partnera da sarađuje, aludirajući pritom na lidera SDA.
Nakon sastanka u Domu HDZ-a BiH u Mostaru lideri stranaka kazali su da su teme bile aktuelna politička situacija u Bosni i Hercegovini, saradnja dvije stranke, analiza onog što je dosad urađeno, onog što je trebalo biti urađeno i onog što bi trebali uraditi kao partneri do kraja ovog izbornog ciklusa.

Saradnja stranakaČović je kazao kako su njihovi odnosi na zavidnom nivou, ali da će zajednički morati motivirati i trećeg partnera iz Federacije BiH da sarađuje, kako bi napravili iskorak kada je riječ o bilo kojoj razini u Bosni i Hercegovini.

Fahrudin Radončić istakao je da je jučerašnji razgovor između predstavnika SDA i HDZ-a, prema njegovom rezonovanju, bio neuspješan, te da bi u protivnom danas puno lakše bilo razgovarati svima.

"Većina današnjeg razgovora išla je u tom smjeru kako deblokirati i animirati trećeg koalicionog partnera, da infrasrukturni radovi koje smo obećali građanima napokon počnu, da se više posvetimo rješavanju socijalnih i ekonomskih pitanja. Mi se svim silama moramo potruditi da to pokrenemo naprijed", poručio je Radončić.

Pitanje MostaraČović je napomenuo da je, kad je riječ o Mostaru i izbornom zakonodavstvu, upoznao kolege iz SBB-a o čemu su jučer razgovarali sa predstavnicima SDA.

"Prijedlog HDZ-a, odnosno HNS-a, u izbornom zakonodavstvu tretirao je izbor članova Predsjedništva, Doma naroda i pitanje Grada Mostara, sa vrlo konkretnim prijedlozima i za jedno i za drugo i za treće. Današnja naša procjena je da se čini sve da se ništa ne promijeni", kazao je Čović.
Prijavi grešku


Komentari (124)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...