|

Čović i Radončić danas u Mostaru o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH

Čović i Radončić danas u Mostaru o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH
28
Piše: Er. M.
9.3.2017. u 09:42
37
komentara
28

dijeljenja
Čović i Radončić danas u Mostaru o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH Radončić i Čović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić sastat će se danas u Mostaru sa članom Predsjedništva BiH i predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Draganom Čovićem.
Predsjednici stranaka koje čine parlamentarnu većinu na nivou države i entiteta Federacija BiH trebali bi razgovarati o aktuelnim političkim dešavanjima, evropskim integracijama i izmjenama Izbornog zakona BiH.

Čović je jučer u Sarajevu o ovim temama razgovarao i sa članom Predsjedništva BiH i predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem. Nakon sastanka rečeno je da delegacije SDA i HDZ-a BiH nisu postigle dogovor o izmjenama Izbornog zakona, ali da stranke moraju nastaviti zajedno raditi na iznalaženju rješenja i sprovođenju reformi.

Izetbegović je izjavio da federalne funkcionere koji dolaze iz koalicije u sastavu SDA, HDZ BiH i SBB očekuje mnogo posla s obzirom na to da se u skorije vrijeme mora usvojiti niz odluka kako bi se omogućila isplata druge tranše sredstava od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Radončić je ranije nakon sastanaka sa koalicionim partnerima često izražavao nezadovoljstvo radom parlamentarne većine posebno u kontekstu izgradnje cestovne infrastrukture.
Prijavi grešku


Komentari (37)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...