|

Čović i Josipović za što hitnije provođenje evropske inicijative za BiH

Čović i Josipović za što hitnije provođenje evropske inicijative za BiH
0
F
FENA
16.12.2014. u 11:54
11
komentara
0

dijeljenja
1/8 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
2/8 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
3/8 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
4/8 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
5/8 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
6/8 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
7/8 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
8/8 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Član Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je danas u Mostaru, nakon sastanka s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem, kako BiH treba što hitnije provesti inicijativu iz Brisela, te da je uvjeren kako će se domaći političari uspjeti dogovoriti oko nje i pokazati EU da to mogu i uraditi.
"Ja sam uvjeren da ovaj put kada se dogovorimo da ćemo i provesti inicijativu i mislim da ćemo se već danas u Sarajevu ugrubo dogovoriti oko nje. Predsjedništvo je zakazano za 23. decembar i mislim da mi više nemamo luksuz na neizvršenje obaveza oko kojih se dogovorimo", naglasio je on.

"Više vremena nemamo. Moramo se ponašati kao odgovorni političari i ono što obećamo u Briselu u EU i ostalim vanjskim partnerima moramo i uraditi", dodao je član Predsjedništva BiH.

Na pitanje kako gleda na inicijativu iz Brisela, Josipović je kazao da Hrvatska, ne samo da stoji iza te inicijative, već je dobar dio njezinog sadržaja hrvatska inicijativa.

"Znate da je ministrica vanjskih poslova RH Vesna Pusić, uz sve nas, bila snažni zagovornik takvih, posebno dizajniranih direktiva za BiH", naglasio je hrvatski predsjednik, dodavši kako BiH ima specifične odnose i probleme te da je dobro što je EU dala i specifičan pristup za BiH, a da će Hrvatska na sve moguće načine nastaviti da pomaže BiH gdje god to može.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...