{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čović i Izetbegović primili Ivicu Dačića

28.4.2015. u 18:56
15
76
Čović i Izetbegović primili Ivicu Dačića
15
Članovi Predsjedništva BiH Dragan Čović i Bakir Izetbegović razgovarali su danas sa ministrom vanjskih poslova Srbije i predsjedavajućim OSCE-a Ivicom Dačićem.
Članovi Predsjedništva BiH su na početku sastanka informisali su ministra Dačića o aktuelnoj situaciji u zemlji, procesu formiranja vlasti, te unutrašnjim i vanjsko-političkim prioritetima BiH. Govoreći o evropskom putu BiH, istakli su da zemlja ulazi u narednu fazu ekonomskih i socijalnih reformi neophodnih za ispunjavanje uslоva i obаveza za punopravno članstvo u Evropskoj uniji, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ministar Dačić je izrazio zadovoljstvo posjetom BiH u svojstvu predsjedavajućeg OSCE-a, te istakao očekivanje poboljšanja saradnje na multilateralnom nivou zemalja Zapadnog Balkana. U tom kontekstu, ponovljeni su prioriteti predsjedavanja Srbije OSCE-om, koji pored borbe protiv terorizma, tema mladih i bezbjednosti, uključuju i promovisanje regionalne saradnje kroz zajedničke projekte.

Potencijal za intenziviranje saradnje se nalazi u bosanskohercegovačkom preuzimanju predsjedavanja Komitetom ministara Vijeća Evrope i srbijanskom predsjedavanju OSCE-om, gdje se kroz zajedničke interese promovišu načela i vrijednosti, kao što su borba protiv terorizma, kontrola naoružanja, zaštita ljudskih prava i prava manjina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: