{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čović i Đukanović: Crna Gora podržava put BiH ka NATO-u

Klix.ba
17.7.2018. u 14:00
10
30
Čović i Đukanović: Crna Gora podržava put BiH ka NATO-u
10
Čović i Đukanović: Crna Gora podržava put BiH ka NATO-u
Član Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se u Podgorici s predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem. Na susretu je razgovarano o bilateralnim odnosima naših dviju zemalja te je konstatirano kako su dobri i prijateljski, ali da postoji prostor za poboljšanje saradnje u mnogobrojnim pitanjima.
Na početku sastanka Čović je još jednom čestitao Đukanoviću na izboru za predsjednika Crne Gore.

Čović je informirao crnogorskog predsjednika o trenutnoj političkoj situaciji u BiH te o njenom napretku na euroatlantskom putu. I ovom prilikom je Đukanović istaknuo neupitnu podršku crnogorske strane Bosni i Hercegovini na putu ka članstvu u EU.

Razgovarano je i o stvaranju pretpostavki za efikasnu promociju i provedbu ciljeva održivog razvoja UN Agende 2030, koju je Bosna i Hercegovina kao međunarodnu obavezu preuzela 2015. godine. Čović je, na osnovu odluke Predsjedništva BiH, upoznao Đukanovića o namjeri za skoro organiziranje okruglog stola o ciljevima održivog razvoja i njihovoj provedbi s predsjednicima susjednih zemalja (Republika Hrvatska, Republika Srbija i Crna Gora), koje su također potpisnice Agende 2030, što će poslužiti kao dodatni podsticaj regionalnom približavanju i saradnji.

Na kraju susreta se Čović zahvalio svome kolegi na svoj dosadašnjoj pomoći i podršci, posebno kada je riječ o pripremi odgovora na Upitnik Evropske komisije, aktivnosti na izradi Programa integriranja, kao i mehanizama koordinacije u procesu evropskih integracija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: