{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čović: Čudi me izjava Semihe Borovac, niko ni ne razgovara o sporazumu IZ-a i BiH

20.2.2018. u 17:09
39
118
Čović: Čudi me izjava Semihe Borovac, niko ni ne razgovara o sporazumu IZ-a i BiH
39
Čović: Čudi me izjava Semihe Borovac, niko ni ne razgovara o sporazumu IZ-a i BiH
Dragan Čović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što je ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac danas izjavila da član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović blokira sporazum islamske zajednice BiH i države BiH, lider HDZ-a kaže kako ga je začudila njena izjava.
"Zaćuđuje me da državna ministrica, koliko god bila u funkciji svoje političke opcije koje predstavlja iznosi detalje koji nemaju nikakve vjerodostojnosti ili nikakvog uporišta u stvarnosti. Sporazum između Islamske zajednice BiH i države BiH je već jedno godinu dana izvan bilo kojeg plana rada u Predsjedništvu BiH. Tako da, začudilo me da čujem komentare radi čega je neka osoba, u ovom slučaju moja malenkost, protiv rješenja tog sporazuma. Ta ministrica nikad sa mnom nije podijelila nijedne riječi ili prokomentirala bilo šta u vezi s tim sporazumom. Taj sporazum jednostavno nije na dnevnom redu. O njemu niko ne razgovara u Predsjedništvu BiH, pa ni ja, naravno. To je jednostavno jedan politički lavirint ove države u kojem je završio i ovaj sporazum", istakao je Čović.

Na pitanje novinara zašto se u Predsjedništvu BiH ne razgovara o sporazumu IZ-a i države BiH, Čović je odgovorio kako je to pitanje za tijela koja dogovaraju rad Predsjedništva BiH.

"U Predsjedništvu imamo jedan pristup problemima. Evo tri godine i nekoliko mjeseci nijedna odluka nije donesena, a da nije do kraja usaglašena. U startu smo pokušali usaglašavati ovaj dokument s mnogim drugim, ali jednostavno nije išlo i tu smo stali", rekao je Čović.

Lider HDZ-a dodao je kako ga je ministrica Borovac mogla barem pitati kako stvari stoje prije nego je išta izjavila.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: