{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čović: Bez izmjena Izbornog zakona BiH izbori u oktobru neće biti legalni

15.2.2018. u 13:48
159
97
Čović: Bez izmjena Izbornog zakona BiH izbori u oktobru neće biti legalni
159
Čović: Bez izmjena Izbornog zakona BiH izbori u oktobru neće biti legalni
Čović i Wigemark
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović sastao se sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnim predstavnikom EU u BiH Lars-Gunnarom Wigemarkom.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Na sastanku je razgovarano o napretku BiH na evroatlantskom putu, ali i o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović informisao je Wigemarka o tome da su svi odgovori na Upitnik Evropske komisije završeni, te da će ih predati zvaničnicima Evropske unije 28. februara ove godine. Istakao je također kako je za BiH izuzetno važno da što prije dobije kandidacioni status, te da će se sve uraditi da se to i ostvari.

Zajedno su prokomentarisali i Strategiju Evropske unije o proširenju, te istakli kako ona daje dodatni podsticaj BiH na evropskom putu.

Razgovaralo se i o izmjenama Izbornog zakona, te je Čović istakao kako izmjene Izbornog zakona moraju osigurati legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda, u skladu s presudom Ustavnog suda BiH, što se jasno odnosi i na izbor članova Predsjedništva BiH i Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. đ

"Bez ovih rješenja neće se moći organizovati legalni i legitimni izbori u oktobru 2018., te sprovesti izborni rezultati", saopćeno je iz Čovićevog kabineta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: