{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čordaš se nada da ubistvo Bartulovića neće utjecati na povratak prognanih

F
4.6.2007. u 14:58
0
0
Čordaš se nada da ubistvo Bartulovića neće utjecati na povratak prognanih
0
Čordaš se nada da ubistvo Bartulovića neće utjecati na povratak prognanih
Dopredsjednik Republike Srpske Davor Čordaš apelirao je danas da se otkriju ubice Ive Bartulovića, Hrvata povratnika u Barlovace kod Banje Luke, uz uvjerenje da ovaj slučaj neće u velikoj mjeri obeshrabriti one koji se žele vratiti.
Čordaš je kazao da se može vidjeti da su svi koji žive u Barlovcima ne samo povratnici uznemireni zbog ovog ubistva, ali vjeruje da sigurnost svih nije ugrožena i da će se ubistvo Bartulovića riješiti kako se ljudi ne bi osjećali nesiguranim u RS-u i BiH.

"Ovaj događaj nije obično ubistvo. Ako čovjeka svirepo izubijate i ostavite dva dana u njegovoj kući da leži i umre od bolova onda je sigurno da tako nešto ostavlja dubok trag i na sve one koji tu sada žive, ali i na one koji imaju želju da se vrate", naveo je dopredsjednik RS-a.

Čordaš je naveo da još nema zvaničnih informacija o ovom slučaju, što je i logično, jer sve dok MUP RS-a ne završi istragu neće davati poluinformacije, ali da iz kontakata s predstavnicima policije zna da je određeni broj osoba priveden i da se ispituju.

Uvjeren je da će MUP RS-a preuzeti još dodatne napore da se ovaj slučaj što prije rasvijetli.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: