{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Coppola pohvalio provođenje akcije "Leotar"

F
29.8.2008. u 13:30
0
1
Coppola pohvalio provođenje akcije "Leotar"
0
Coppola pohvalio provođenje akcije "Leotar"
Policijska misija Evropske unije (EUPM) pohvalila je profesionalno vođenje policijske akcije "Leotar" koja je ove sedmice provedena diljem BiH.
Akciju je predvodila policija Republike Srpske u suradnji s Federalnom upravom policije i policijom Hercegovačko-neretvanskog kantona i rezultirala je hapšenjem više od 50 osoba osumnjičenih za sudjelovanje u međunarodnom lancu krijumčarenja droge. Droga zaplijenjena u ovoj akciji dokazuje da je "Leotar" najveća operacija te vrste ikada provedena u BiH.

-Ishod akcije nesumnjivo predstavlja ozbiljan udarac međunarodnom lancu krijumčarenja drogom i veliki uspjeh u borbi protiv organiziranog kriminala u regiji, rekao je šef Policijske misije EU (EUPM), brigadni general Vincenzo Coppola.

Policijska misija EU pomno je pratila fazu planiranja i samu operaciju te je bila svjedokom dobro organizirane i koordinirane policijske akcije.

Coppola je pohvalio sve policijske agencije koje su sudjelovale u akciji za izvanrednu koordinaciju i razmjenu informacija tokom cijelog procesa te istakao da će EUPM nastaviti pružati podršku lokalnim partnerima u aktivnostima sprječavanja ovih kaznenih dijela, saopćeno je iz EUPM-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: