{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Copola: Historijski dan za BiH

F
4.12.2007. u 17:40
0
0
Copola: Historijski dan za BiH
0
Copola: Historijski dan za BiH
Policijska misija Evropske unije (EUPM) pozdravila je današnje parafiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Bosne i Hercegovine i Evropske unije.
Šef Policijske misije Evropske unije, brigadni general Vinćenco Kopola, izjavio je danas u Sarajevu, da su prihvatanjem akcionog plana za reformu policije, bosanskohercegovački političari naravili historijsku prekretnicu za evropsku budućnost Bosne i Hercegovine.

"Posebno podržavam činjenicu da je akcioni plan za reformu policije usklađen sa tri ključna principa Evropske unije, kako je jučer i potvrđeno u Vijeću ministara BiH“, naglasio je general Kopola.

„Bosanskohercegovački političari poslali su ohrabrujuću poruku da će ustrajati na uspostavljanju modernih, profesionalnih i multietničkih policijskih snaga“.

EUPM je predano radio na ostvarenju ovog cilja, pomogavši Bosni i Hercegovini na njenom putu ka približavanju Evropskoj uniji.

„Akcionim planom su predviđene zakonske i strukturalne izmjene, s jasnim vremenskim rokovima“, rekao je general Kopola.

“Još juče sam održao prvi konsultativni sastanak sa Ministrom sigurnosti BiH Tarikom Sadovićem, gdje smo se usaglasili da pred nama stoji veliki zadatak. EUPM će i dalje imati aktivnu ulogu u implementaciji reforme policije, te će pružiti punu podršku bh. vlastima u ovom procesu“, saopćeno je iz EUPM-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: