|

Čokoladom do djelovanja u lokalnoj zajednici

Čokoladom do djelovanja u lokalnoj zajednici
69
Klix.ba
2.2.2013. u 22:01
21
komentara
69

dijeljenja
1/8 Foto: Klix.ba
2/8 Foto: Klix.ba
3/8 Foto: Klix.ba
4/8 Foto: Klix.ba
5/8 Foto: Klix.ba
6/8 Foto: Klix.ba
7/8 Foto: Klix.ba
8/8 Foto: Klix.ba
Na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici, večeras je održan "Čokoladni aktivizam" u organizaciji Centra za edukaciju mladih iz Zenice.
Dvadesetak mladih Zeničana večeras je i pored kišnih padavina izašlo na Trg Alije Izetbegovića i uspješno realizovalo akciju pod nazivom "Čokoladni aktivizam".

Fenetilamin je jedan od sastojaka čokolade, koji oslobađa endorfine, što dovodi do osjećaja pojačane strasti i ljubavi, dok je kakao bogat flavanolom koja povećava protok krvi u mozgu i time oslobađa aktivnost i kreativnost moždanih vijuga, a upravo je to razlog zašto je večerašnji aktivizam bio posvećen čokoladi.

Prema riječima aktivistice Centra za edukaciju mladih, Alme Bajramović, cilj je bio da se pokaže lokalnoj zajednici da mladi ne žele biti statična grupa.

"Večerašnji događaj smo organizovali kako bi skupili mlade ljude na jedno mjesto i pokazali naš aktivizam. Željeli smo da pokažemo da imamo ideju koju možemo sprovesti u djelo. Ujedno smo iskoristili priliku i da promovišemo naš Centar za edukaciju mladih i da pozovemo mlade ljude da nam se pridruže u ostvarenju naših zajedničkih ciljeva", kazala je Alma Bajramović.

"Slika koju želimo poslati putem ovog događaja ima zadatak da probudi i ostale mlade kako bi zajedničkim snagama zauzeli bolju poziciju u društvu i dali do znanja da smo nezaobilazna grupa kojoj pripada sadašnjost, ali i bolja budućnost.", kazali su iz Centra za edukaciju mladih Zenica.

U okviru večerašnjeg druženja mladih Zeničana, odigrane su razne igre kako bi se mladi ljudi zbližili, te zajedno uspjeli da ostvare svoje ciljeve. Uz muzički program koji su pripremili Zenicafaria, Jasmin Bigga Alić i Marlon Delibašić, dobar provod nije izostajao.
Prijavi grešku


Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...