10 bh. gradova
0

Coca-Cola u 2018. omogućava besplatne radionice za 500 mladih širom BiH

Klix.ba
Nakon što je Coca-Cola HBC B-H Sarajevo u prošloj godini pokrenula jedinstveni projekt podrške razvoju mladih "Coca-Colina podrška mladima u Bosni i Hercegovini", uskoro nastavlja s drugom fazom programa, na kojem će ove godine učestvovati 500 mladih širom BiH.

Pod sloganom "Nauči, primijeni, kreni" Coca-Cola će i ove godine nezaposlenim pojedincima u dobi od 18 do 30 godina, motivisanim da nauče kako da se istaknu na tržištu rada, besplatno omogućiti učenje životnih i poslovnih vještina neophodnih za zapošljavanje i bolje pozicioniranje na tržištu rada.

"Nakon iznimno uspješne prve godine programa i odličnih povratnih reakcija polaznika, ove godine u projekt želimo uključiti čak pet stotina mladih i obuhvatiti deset bh. gradova širom Bosne i Hercegovine. Uključivanjem što većeg broja polaznika želimo nastaviti doprinositi rješavanju jednog od najvećih društvenih problema – visoke nezaposlenosti mladih, te doprinijeti njihovom ostanku i pronalasku posla u Bosni i Hercegovini. Ovaj projekt stoga prikazuje našu predanost zajednici, učestvovanje u pronalasku odgovora na važna društvena pitanja te želju da budemo aktivan učesnik u rješavanju problema i razvoju bosanskohercegovačkog društva", izjavila je Ruža Tomić Fontana, generalna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju.

Coca-Colina podrška mladima osmišljena je da prepoznaje, razvija, osnažuje i motiviše na uspjeh učesnike čineći ih konkurentnijim na tržištu rada. Projekt je namijenjen mladim ljudima u dobi od 18 do 30 godina, s fokusom na nezaposlene i mlade koji su završili školovanje, kojima će program pomoći u stjecanju i unapređenju znanja i vještina i omogućiti im bolje kompetencije za rad na tržištu.

Kroz program će proći 500 polaznika iz najmanje deset bosanskohercegovačkih gradova. Više informacija o programu i načinu prijave svi zainteresovani mogu pronaći na web-portalu www.coca-colinapodrskamladima.ba.