{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Coca-Cola i opština Stari Grad realizuju projekat "Baščaršija"

O
28.12.2002. u 17:17
0
0
Coca-Cola i opština Stari Grad realizuju projekat "Baščaršija"
0
Coca-Cola i opština Stari Grad realizuju projekat "Baščaršija"
Načelnik sarajevske opštine Stari Grad Fehim Škaljić i generalni menadžer Coca-Cola Beverages B-H d.o.o. Fuad Strik potpisali su Sporazum o zajedničkoj realizaciji projekta "Baščaršija", koji predstavlja prvi projekat ove kompanije u svijetu u kojem će se primijeniti potpuno novi marketinški pristup. "Coca-Cola, kao svjetski lider u marketinškim pristupima, i Opština Stari Grad inicijatori su ovog projekta koji će generisati novu ideju, odnosno pokušati prilagoditi reklamni materijal Coca-Cole, odbacujući plastiku i crvenu boju kao prepoznatljive oznake ove kompanije, sa autentičnim izgledom Baščaršije", izjavio je Škaljić.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
On je kazao da će ovo "idejno rješenje obuhvatiti 50 lokacija, na kojima je Coca-Cola već prisutna".

Implementacija projekta počinje početkom iduće godine, kada će biti raspisan javni konkurs za bh. studente arhitekture koji treba da predlože rješenja u skladu sa zahtjevima ovog projekta. Coca-Cola će finansirati cijeli projekat, te nagraditi najbolje radove. Realizacija projekta planirana je za juni 2003. godine.

"Baščaršija ima jednu dimenziju koja spaja istok i zapad, a projekat nema namjeru kvariti njen izgled, već ga oplemeniti", rekao je Strik, ističući da je ovo prvi put da se Coca-Cola na ovakav način pokušava približiti kupcima.

On je dodao i to "da je ova firma u BiH dovoljno sazrela, te da ovim potezom naglašava da je spremna odlučnije istupiti na bh. tržište".

Coca-Cola je u BiH 2000. godine otvorila punionicu koja podmiruje domaće tržište i zapošljava oko 300 ljudi. Ukupna investicija od 1996. do 2001. godine iznosi preko 75 miliona KM, što je jedna od najvećih investicija u BiH.

The Coca-Cola Company najveći je svjetski proizvođač i distributer bezalkoholnih osvježavajućih pića.

Uz "coca-colu", najpoznatiju svjetsku marku pića, firma na globalnom tržištu učestvuje sa četiri od pet najpopularnijih svjetskih vrsta bezalkoholnih osvježavajućih pića, uključujući "fantu", "sprite" i "coca-cola light".

Potrošači u skoro 200 zemalja svijeta dnevno konzumiraju proizvode Coca-Cole u količinama većim od milijardu posluženih pića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: