{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Clinton sa članovima Predsjedništva BiH: SAD je spremna pomoći BiH na evropskom putu

11.7.2015. u 19:58
89
169
Clinton sa članovima Predsjedništva BiH: SAD je spremna pomoći BiH na evropskom putu
89
Članovi Predsjedništva BiH su zahvalili Sjedinjenim Američkim Državama za sve što su učinile za narode i građane u BiH, te su osobito pozdravili kontinuiranu prijateljsku i aktivnu potporu koju SAD-e pružaju Bosni i Hercegovini.
Predsjedništvo BiH primilo je danas delegaciju Sjedinjenih Američkih Država koju je predvodio bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država William J. Clinton

Na kraju sastanka je istaknuto da je dobrodošla američka pomoć na intenzivnijem ispunjavanju neophodnih uvjeta za priključenje europskim integracijama.

Istakli su važnost ispunjavanja obaveza na evropskom putu, s posebnim naglaskom na privrednim i ekonomskim reformama, kao i rješenju ostalih pitanja koja će omogućiti približavanje Evropskoj uniji. Ocijenili su važnim postojanje opće saglasnosti i izražene volje svih učesnika političkog života BiH za provođenje reformi i ostvarivanje pomaka, koji će približiti BiH Evropskoj uniji.

Bivši predsjednik SAD-a Clinton je naglasio spremnost SAD-a da pomogne euroatlantsku integraciju Bosne i Hercegovine. Prema njegovim riječima, američka administracija snažno podupire evropsku integraciju naše zemlje i spremnost domaćih vlasti da provedu neophodne reforme. Bivši predsjednik SAD-a i članovi američke delegacije su još jednom potvrdili američko prijateljstvo prema Bosni i Hercegovini, kao i otvorenost za pomoć na političkom i ekonomskom planu, uključujući i uspostavljanje privatno-javnih partnerstava u SAD-u namijenjenih podršci za razvitak privrede.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: