BiH
0

Članovima UO BHRT-a ponovo produžen mandat

FENA
Na danas održanoj 12. sjednici Komisije za promet i veze Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, razmatrano je stanje u vezi s istekom mandata članovima Upravnog odbora Javnog radiotelevizijskog servisa Bosne i Hercegovine.

Nakon razmatranja, zaključeno je da se članovim Upravnog odbora BHRT-a kojima je istekao madant, ponovno produlji mandat na razdoblje od 60 dana, počevši od 1. aprila.

Donesen je i zaključak kojim se predlaže Zastupničkom domu PSBiH da traži od Vijeća ministara BiH da u narednom razdoblju intezivira aktivnosti na rješavanju stanja u Javnom RTV sustavu BiH.

Također, članovi Komisije su zaključili da Zastupnički dom PSBiH traži od Vijeća ministara BiH da što prije realizira zaključak Doma usvojen na 20. sjednici, održanoj 2. februara, kojim se traži , da 'Vijeće ministara BiH pripremi i dostavi u parlamentarnu proceduru izmjene i dopune Zakona o komunikacijama i Zakona o Javnom radiotelevizijskom servisu BiH, kako bi se izmjenama postojećih odredaba navedenih zakona omogućila realizacija zaključaka Parlamentarne skupštine BiH u vezi s ponovnim provođenjem postupka imenovanja članova Upravnog odbora BHRT-a iz hrvatskog i srpskog naroda'.

“Zaključeno je i kako Komisija smatra da je potrebno realizirati zaključak koji je usvojio Zastupnički dom na 8. sjednici, održanoj 25. augusta 2011., a Dom naroda na 5. sjednici, održanoj 14. septembra iste godine, kojim se traži održavanje zajedničke tematske sjednice obaju domova Parlamentarne skupštine BiH posvećene aktuelnom stanju u Javnom RTV sustavu BiH, uz sudjelovanje predstavnika svih relevantnih institucija, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.