Prozvali Dodika
1

Članovima grupe "Pravda za Davida" policija nije dozvolila skup na Trgu Krajine

Piše: M. N.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Članovi grupe "Pravda za Davida" danas se prvi put, od 26. marta prošle godine, neće skupiti pred Sabornim Hramom Hrista Spasitelja jer su dobili zabranu za održavanje skupa na Trgu Krajine.

Kako je rekao Ozren Perduv iz grupe "Pravda za Davida", planirali su da se na skupu okupi 200 ljudi. Skup nisu nazvali po imenu grupe kako ne bi privukli više ljudi, ali im on svejedno nije dozvoljen.

"27. decembra prošle godine Milorad Dodik je izjavio da će, ako ne bude tužilačke odluke u ovom predmetu roku od mjeseca dana, povesti narod ispred zgrade Tužilaštva i čak izbaciti ih iz kancelarija. Poziv se nije desio. Mi ga pozivamo danas da nas povede pred tužilaštvo jer nama je zabranjena bilo kakva vrsta okupljanja", rekao je Perduv.

Sutra će nastaviti svoju borbu i okupljanja, a planove za dalje nisu željeli otkrivati kako ne bi bili uništeni.

Na pitanje novinara da li je tačna informacija da su sinoć bila nova hapšenja na Trgu Krajine, Perduv je rekao da jesu.

"Sinoć se desilo nešto neočekivano. Nekoliko ljudi je htjelo izvesti performans na Trgu oko pola jedan ujutro i u tom momentu se 5-6 policijskih vozila stvorilo, okupiralo te ljude i uhapsili su ih", kazao je Perduv.

Podsjetimo, prošla je godina dana otkako je prijavljen nestanak Davida Dragičevića. Njegovo tijelo pronađeno je u potoku Crkvena na ušću u Vrbas osam dana kasnije. Tužilačke odluke u ovom slučaju još nema, a glavni tužilac Želimir Lepir izjavio je kako Okružno tužilaštvo i dalje traga za NN osobama.