{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Članovi Vlade se odrekli naknada za korištenje mobitela u službene svrhe

F
3.3.2011. u 18:36
0
2
Članovi Vlade se odrekli naknada za korištenje mobitela u službene svrhe
0
Članovi Vlade se odrekli naknada za korištenje mobitela u službene svrhe
Foto: Ilustracija
Vlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) na današnjoj sjednici usvojila je Odluku o utvrđivanju kriterija za dodjelu studentskih kredita studentima s područja BPK-a, nakon čega je resornom ministarstvu data i saglasnost za raspisivanje javnog poziva.
Članovi Vlade usaglasili su da će studentski krediti u tekućoj akademskoj godini posljednji put biti dodijeljeni prema dosadašnjim kriterijima te da će se kriteriji za dodjelu stipendija od naredne godine redefinirati, s ciljem osiguranja socijalno pravednije dodjele studentskih kredita.

Kad je riječ o ovoj akademskoj godini, Vlada je kriterije uskladila s Bolonjskim procesom te odredila da se dodijeli do 200 studentskih kredita studentima I i II ciklusa studija sa područja BPK-a.

Ministarstvo obrazovanja zaduženo je da u narednim danima sačini prijedlog kriterija za dodjelu studentski kredita studentima iz kategorije povratnika i raseljenih osoba s područja Gornjedrinske regije

Vlada BPK-a danas je stavila van snage Odluku o pravu, visini i načinu reguliranja troškova za uposlenike BPK u vezi s upotrebom službenih telefona, sredstavima reprezentacije i drugih troškova koji nisu regulirani drugim propisima.

S današnjih danom, pored ove odluke koja se odnosi na uposlenike BPK-a, premijer i svi ministri u Vladi BPK-a odrekli su se prava na korištenje službenih telefona i reprezentacije.

Na sjednici je razmatran i nacrt osnova za izradu sporazuma o zajedničkoj saradnji i podršci između vlada Kantona Sarajevo i Bosanskopodrinjskog kantona, kao i Informacija o ostvarenim prihodima u budžetu BPK-a za prva dva mjeseca 2011. godine.

Imenovana je i Radna grupa za izradu Zakona o raspolaganju imovinom u vlasništvu BPK-a, te Komisija za provođenje postupka nominovanja člana Upravnog odbora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje iz BPK-a. Vlada nije dala saglasnost Nazornom odboru JP Bosanskopodrinjske šume na imenovanje Midhata Ahmetovića za direktora ovog javnog preduzeća.

Vlada BPK-a danas je imenovala komandanta, načelnika i članove Kantonalnog štaba civilne zaštite BPK-a. Za komandanta i načelnika Kantonalnog štaba civilne zaštite imenovani su predsjedavajući Skupštine BPK-a Nazif Uruči i direktor KUCZ Ramo Živojević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: