Za kraj godine
450

Članovi Vlade KS na derneku u Sarajevu u opuštenom izdanju: Niko ne razmišlja o smjeni

A. D.
Iako je danas u Skupštini Kantona Sarajevo smjenom Elmedina Konakovića s funkcije predsjedavajućeg započeo proces preslagivanja vlasti u Sarajevu to čini se nije zasmetalo članovima još aktuelne Vlade predvođene premijerom Edinom Fortom, pa ni određenim zastupnicima koji podržavaju ovu vladu.
Naime, večeras je u sarajevskom BKC-u upriličen pravi dernek na kojem su se, u pravom smislu te riječi, opustili i aktuelni članovi Vlade.

Među onima koji su bili viđeni, a koji su plesali bili su premijer Forto, zatim ministar saobraćaja Adnan Šteta, ministar komunalne privrede Srđan Mandić, ministar privrede Haris Bašić, ministar za rad i socijalnu politiku Malik Garibija, te ministar prostornog uređenja Damir Filipović.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Iako je njihova stranka SBB odlučila promijeniti kurs krenuvši u rušenje Vlade KS, na derneku su bili viđeni i ministar kulture i sporta Mirvad Kurić, te ministar za boračka pitanja Ismir Jusko.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

No prava zvijezda na plesnom podijumu, čini se, bio je nezavisni zastupnik Damir Nikšić, a u priloženom snimku se vidi i zbog čega.

Također na navedenom derneku u BKC-u postavljen je i promotivni plakat Vlade Kantona Sarajevo o provedenim mjerama.

Inače, danas članovi Vlade, ali i četvorke u cjelini nisu željeli prisustvovati sjednicama Skupštine koje su sazvali SDA, SBB i DF, jer ih smatraju nelegalnim. Umjesto toga sve su putem TV prijenosa posmatrali iz jedne od prostorija u zgradi Skupštine Kantona Sarajevo.