{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Članovi ustavnopravnih komisija PSBiH posjetili Bundestag

F
10.6.2010. u 17:32
0
0
Članovi ustavnopravnih komisija PSBiH posjetili Bundestag
0
Članovi ustavnopravnih komisija PSBiH posjetili Bundestag
Članovi ustavnopravnih komisija Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH susreli su se tokom posjete Bundestagu SR Njemačke sa Siegfriedom Kauderom, predsjedavajućim Komisije za pravo, Marieluisom Beck, predsjednicom Parlamentarne grupe za BiH, i Kerstin Steinke, predsjednicom Komisije za peticije.
Sagovornici su razmijenili mišljenja o funkcioniranju radnih tijela Bundestaga i PSBiH, s posebnim osvrtom na procedure donošenja zakona.

Delegacija PSBiH se u sklopu posjete SR Njemačkoj susrela i s Chrithopom Metzom, generalnim sekretarom Parlamenta Saksonije, koji ih je upoznao s načinom rada ovog zakonodavnog organa.

Bh. delegacija je u Parlamentu Saksonije prisustvovala prezentacijama Elektronska dokumentacija i sistem arhiviranja, Status poslanika i Proces donošenja zakona - uloga pravne službe.

Predstavnici PSBiH su razgovarali i s Andresom Schurigom, direktorom Agencije za zaštitu podataka Saksonije, o zadacima Agencije, s posebnim osvrtom na proces donošenja zakona, i s Martinom Modschiedlerom o načinu rada Ustavnopravne i Komisije za Evropu.

Članovi ustavnopravnih komisija PSBiH su na kraju službene posjete SR Njemačkoj s Maxom Winterom, predsjedavajući Kluba poslanika CDU, razmijenili mišljenja o strukturi, zadacima i odgovornostima parlamentarnih službi za savjetovanje političkih grupa, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: