{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Članovi Srpskog građanskog vijeća kod premijera KS

S
15.1.2008. u 14:02
0
0
Članovi Srpskog građanskog vijeća kod premijera KS
0
Članovi Srpskog građanskog vijeća kod premijera KS
Premijer KS Samir Silajdžić danas je razgovarao sa predstavnicima Srpskog građanskog vijeća "Pokret za ravnopravnost“ KS Živicom Abadžić, Miladinom Vidakovićem i Čedom Gojkovićem.
Predsjednik organizacije Miladin Vidaković upoznao je premijera Silajdžića o nedavno održanoj izvještajno-izbornoj skupštini SGV-a na kojoj je utvrđen program organizacije.

Osnovni programski ciljevi SGV-a u narednom periodu su pitanja konstitutivnosti naroda i povratak raseljenih lica u Kanton Sarajevo rekao je Vidaković i dodao:
"Vlada KS nam je do sada uvijek davala podršku u našem radu i nadam se da će tu praksu sačuvati i u budućnosti jer nam je cilj da se što više osoba vrati na prijeratno mjesto boravka.“

S tim u vezi premijer je istakao da je u Prijedlogu nacrta Budžeta za 2008.godinu ove godine planirano 500 000 KM za održivi povratak u KS.

"Kako bi se izbjegle i raseljene osobe odlučile vratiti u KS potrebno je obezbijediti i adekvatne uslove, a jedan od osnovnih je zaposlenje. To je pitanje kojim ćemo se baviti u budućnosti jer nam je želja da Sarajevo kao glavni grad Bosne i Hercegovine odražava multietničnost“, pojasnio je Silajdžić.

Na sastanku je istaknuto kako građani srpske nacionalnosti smješteni u kolektivnim centrima diljem BiH smatraju da je Kanton Sarajevo napravio najveći iskorak u pogledu bezbjednosti i uslova življenja za povratnike.

Premijer Silajdžić na kraju sastanka predložio je tročlanoj delegaciji da u budućnosti sa članovima Vlade KS posjete povratnike srpske nacionalnosti u Kantonu Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: