Obilježavanje genocida
45

Članovi sindikata policijskih i državnih službenika i namještenika učestvuju u Maršu mira i Moto maratonu

S. Š.
Sindikat policijskih službenika, državnih službenika i namještenika je ove godine uzeo učešće u obilježavanju genocida u Srebrenici.

Članovi Sindikata su podijeljeni u dvije grupe: jedna grupa članova učestvuje u Maršu mira, dok druga grupa učestvuje u Moto maratonu. Slogan Sindikat je da se nikada ne zaboravi i nikome ne ponovi.

Iz Sindikata poručuju kako je ovo samo jedan mali doprinos u humanoj gesti da se međunarodnoj javnosti stavi do znanja da koliko god negativne sile utjecale na to da se genocid stavi u zaborav, genocid se nikada neće zaboraviti.

"Oprostiti hoćemo i živjeti zajedno hoćemo, možemo i moramo. Ma koliko god različiti bili, različitosti su Bosnu spajale od vajkada. Večeras očekujemo dolazak obje grupe članova u Potočare, gdje će sutra svi sa drugim članovima Sindikata prisustvovati kolektivnoj dženazi", saopćili su iz Sindikata.

Sutra se obilježava 28. godišnjica genocida u Srebrenici, a smiraj će pronaći i na vječni počinak biti ispraćeno 30 identificiranih žrtava genocida.