{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Članovi Saveza udruženja malih akcionara RS-a pocijepali naredbe o obustavi istraga

F
30.9.2014. u 16:49
0
4
Članovi Saveza udruženja malih akcionara RS-a pocijepali naredbe o obustavi istraga
0
Članovi Saveza udruženja malih akcionara RS-a pocijepali naredbe o obustavi istraga
Članovi Saveza udruženja malih akcionara RS-a pocijepali su danas sudske naredbe o nesprovođenju istraga protiv nekoliko osoba za koje oni smatraju da su odgovorne za propast nekoliko ranije uspješnih preduzeća u Banjoj Luci.
Akcionari tvrde da se u pravosuđu RS dešava apsurdan proces.

Kažu da se nesankcioniraju odgovorni za, kako navode, pljačkašku privatizaciju po krivičnim prijavama akcionara, već njih „tajkuni tuže za klevetu samo zato što su javno iznosili mišljenje o tom procesu pogubnom za društvo“.

Podsjećaju da je Gostimir Ivanković podnio tužbu za klevetu protiv Jovana Kneževića i Željka Vujatovića nakon što je Okružno tužilaštvo Banja Luka 17. juna 2013. godine donijelo naredbu o obustavi istrage protiv Ivankovića i drugih, u vezi s nezakonitim prebacivanjem dva i po miliona KM sa računa suda na račun „Euromotora“ , čiji je direktor Gostimir Ivanković.

Jovan Knežević i Željko Vujatović samo navode da javno ukazuju i bore se za isplatu tih sredstava bivšim radnicima FAM Jelšingrad, koji više od četiri godine čekaju tu isplatu.

U nizu naredbi o obustavljenim istragama je, kazali su mali akcionari, i ona Specijalnog tužilaštva, iz maja ove godine, koja se odnosi na odgovorne za uništavanje „Medicinske elektronike“ koja je poslovala u sastavu „Holdinga Čajavec“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: