|

Članovi Predsjedništva stigli u Ljubljanu, Komšić se s kolegama opustio u centru grada

Članovi Predsjedništva stigli u Ljubljanu, Komšić se s kolegama opustio u centru grada
62
Klix.ba
3.12.2019. u 21:33
99
komentara
62

dijeljenja
Članovi Predsjedništva stigli u Ljubljanu, Komšić se s kolegama opustio u centru grada Foto: Klix.ba
Članovi Predsjedništva BiH stigli su u glavni grad Slovenije gdje će boraviti u dvodnevnoj službenoj posjeti, a predsjedavajući Željko Komšić se prije ceremonijalnih formalnosti, zakazanih za 4. i 5. decembar, opustio uz pivo u jednom ugostiteljskom objektu u centru Ljubljane.
Članovi Predsjedništva BiH, sa sve bosanskohercegovačkim zastavama i njemačkim automobilima, stigli su u Ljubljanu i odsjeli u Grand Hotel Unionu.

Predsjedavajući Komšić je, prije ceremonijalnog svečanog dočeka s vojnim počastima zakazanog za 4. decembar, viđen u centru Ljubljane zajedno sa svojim savjetnicima i drugim kolegama iz kabineta Predsjedništva BiH.

Foto: Klix.ba Foto: Klix.ba


U srijedu će na Kongresnom trgu u Ljubljani, s početkom u 10:00 sati, biti upriličena ceremonija svečanog dočeka s vojnim počastima, gdje će članove Predsjedništva BiH dočekati predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Foto: Klix.ba Foto: Klix.ba


Nakon svečanog dočeka vijence će položiti predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine na Spomenik žrtvama ratova (na Kongresnom trgu), a potom će s predsjednikom Republike Slovenije svečano otkriti Klupu prijateljstva.

U 10:40 sati u Predsjedničkoj palati bit će održan susret članova Predsjedništva BiH s predsjednikom Republike Slovenije.

Zvanični sastanak delegacija Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije je u 11:30 sati, nakon čega ke planirana konferencija za novinare. Medijima će se obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Foto: Klix.ba Foto: Klix.ba


U četvrtak, 5. decembra, će na Novoj univerzi biti održana predavanja članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te predsjednika Republike Slovenije Boruta Pahora i članova akademske zajednice na temu "Pogledi/stajališta na ustavnopravna pitanja Bosne i Hercegovine".

Istog dana će biti održan sastanak zvaničnih delegacija Bosne i Hercegovine s delegacijom Vlade Republike Slovenije na čelu s predsjednikom Vlade Marjanom Šarecom, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.
Prijavi grešku


Komentari (99)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...