BiH
18

Članovi Predsjedništva Sindikata KCUS-a ograđuju se od izjava predsjednika sindikata dr. Suada Rožajca

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Dana 30.05.2016. članovi Predsjedništva Sindikata KCUS-a su, nakon međusobnih konsultacija, donijeli odluku da pismeno demantuju izjavu predsjednika pomenutog sindikata dr. Suada Rožajca.

Četiri člana Predsjedništva Sindikata KCUS-a (Bosanko Horozić, Sead Lačević, Admira Bajrović, Erdin Kurtović) smatraju neistinitim navode dr. Rožajca o tome kako direktorica KCUS-a koristi neprimjeren vokabular prilikom obraćanja zaposlenicima.

"Dr. Suad Rožajac prilikom davanja izjave za portal Klix.ba nije konsultovao članove Predsjedništva Sindikata KCUS-a po pitanju istupanja u javnost sa gore navedenom izjavom. Također, ističemo da nismo upoznati sa navedenim konstatacijama koje su iznesene u izjavi, te napominjemo da Sindikat nije do sada nikada zaprimio nikakve primjedbe od osoblja KCUS-a koje bi se odnosile na navedeno", navodi se u saopćenju.

Članovi Predsjedništva Sindikata KCUS-a su mišljenja da je izjava neprimjerena i da nema utemeljene dokaze, te se ograđuju od iste.

Također, u saopćenju se navodi da je dr. Rožajcu u martu istekao mandat predsjednika Sindikata KCUS-a.

No, dr. Bosanko Horozić za Klix.ba je pojasnio da je Rožajcu, ali i cjelokupnom Predsjedništvu Sindikata KCUS-a, čiji je član i sam Rožajac, istekao mandat u martu ove godine. Horozić pojašnjava da oni, kao i Rožajac, obavljaju funkciju u tehničkom mandatu.

Za sutra je najavljena i vanredna sjednica Predsjedništva Sindikata KCUS-a na kojoj će se razgovarati o navodima dr. Rožajca.