Predsjedništvo BiH
0

Članovi predsjedništva primili saudijskog ministra Al-Ankary

FENA
Između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije može se pored obrazovanja uspostaviti još plodnija suradnja, i to u svim oblastima - na ekonomskom, političkom i multilateralnom planu.

Konstatirano je to danas u Sarajevu pri susretu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića i članova Predsjedništva Harisa Silajdžića i Nebojše Radmanovića s ministrom za visoko obrazovanje Kraljevine Saudijske Arabije Khaledom Al-Ankary.

Članovi bh. predsjedništva izrazili su posebnu zahvalnost kralju Abdulahu bin Abdu-I-Azizu Es-Saudu i narodu Saudijske Arabije za svu pomoć i podršku koja je pružena Bosni i Hercegovini u proteklome periodu.

Al-Ankary je naglasio spremnost da radi na razvijanju bilateralnih odnosa u svim oblastima, posebno u području visokog obrazovanja kao veoma važnog segmenta svakog društva, o čemu će se tokom posjete voditi konkretni razgovori između ministarstava i univerziteta dviju zemalja.

On je informirao članove Predsjedništva da je nedavno osnovan Univerzitet kralja Abdulaha za nauku i tehnologiju, koji okuplja naučnike iz cijelog svijeta na projektima koji su od značaja za cijelo čovječanstvo.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je zaželio Al-Ankary dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu i izrazio uvjerenje da će se bilateralni odnosi dviju prijateljskih zemalja i dalje razvijati, za što su najbolje garancije i posjete na najvišem nivou, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.