{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Članovi Predsjedništva BiH u januaru idu u Katar

F
28.12.2011. u 18:01
0
1
Članovi Predsjedništva BiH u januaru idu u Katar
0
Članovi Predsjedništva BiH u januaru idu u Katar
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Predsjedništvo BiH na današnjoj sjednici prihvatilo je poziv da u januaru 2012. godine zvanično posjeti Državu Katar.
Donijeta je Odluka o pokretanju postupka za izbor kandidata za poziciju sudije uime BiH u Evropskom sudu za ljudska prava. Predsjedništvo BiH u tu svrhu je zadužilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH da raspiše javni konkurs, saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Predsjedništvo BiH načelno je prihvatilo da se Kamen za mir iz Hirošime uruči BiH. Termin i mjesto za svečano uručenje bit će naknadno utvrđeni.

Donijeta je Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između BiH i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske o aktivnostima i statusu Britanskog vijeća u BiH.

Predsjedništvo BiH donijelo je Odluku o prihvatanju Sporazuma o Centru za sigurnosnu saradnju - RACVIAC.

Dogovoren je Protokol između Vijeća ministara BiH i Vlade Rumunije o implementaciji Sporazuma između Evropske zajednice i BiH o readmisiji osoba koje borave bez dozvole.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pristupanje BiH Otvorenom parcijalnom sporazumu o prevenciji, zaštiti od i organizovanju pomoći u slučaju velikih prirodnih i tehnoloških katastrofa.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o učestvovanju policijskih službenika iz BiH u transformiranoj UNMIS misiji (Sudan) u UNMISS (Južni Sudan) i UNISFA (Abeyei).

Predsjedništvo BiH je, između ostalih, donijelo i odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja više sporazuma, ugovora i odluka među kojima: Sporazuma o graničnim prijelazima između BiH i Republike Hrvatske; Protokola između Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave Crne Gore o saradnji u oblasti forenzičkih ispitavanja i vještačenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: