{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Članovi Predsjedništva BiH razgovarali sa delegacijom Kine

S
12.9.2008. u 15:40
0
0
Članovi Predsjedništva BiH razgovarali sa delegacijom Kine
0
Članovi Predsjedništva BiH razgovarali sa delegacijom Kine
Članovi Predsjedništva BiH razgovarali su sa zamjenikom premijera NR Kine Zhangom Dejiangom.
Zhang Dejiang je izrazio zadovoljstvo posjetom BiH i prenio pozdrave Predsjedništvu BiH od predsjednika NR Kine Hua Jintaoa.

Tokom susreta je rečeno da naše dvije zemlje imaju dobre bilateralne odnose, ali da postoji potreba unapređenja saradnje na ekonomskom i kulturnom planu.
Kineska strana je zainteresirana za jačanje saradnje i na naučno-tehničkom, obrazovnom i turističkom planu.

Zamjenik premijera Kine prenio je, u ime Vlade Kine, zahvalnost Predsjedništvu BiH za podršku održavanju Olimpijade, te predsjedavajućem Predsjedništva BiH dr. Harisu Silajdžiću za prisustvu otvaranju Olimpijskih igara u Pekingu.

Također je izražena zahvalnost Vladi i narodu BiH za pomoć i podršku pružene tokom nedavnog zemljotresa koji je pogodio Kinu.

Kazao je da kineska strana cijeni interesovanje Vlade BiH za dešavanja u Kini i aktivnu podršku za jedinstvenu Kinu. Napomenuo je da Vlada Kine poštuje samostalnost i suverenitet BiH, a posebno podržava sve veći napredak BiH.

Članovi Predsjedništva BiH izrazili su zadovoljstvo razvojem bilateralnih odnosa BiH i NR Kine i očekivanje da će se posjete na visokom nivou nastaviti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: