{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Članovi Predsjedništva BiH razgovarali sa delegacijom Kine

S
12.9.2008. u 15:40
0
0
Članovi Predsjedništva BiH razgovarali sa delegacijom Kine
0
Članovi Predsjedništva BiH razgovarali sa delegacijom Kine
Članovi Predsjedništva BiH razgovarali su sa zamjenikom premijera NR Kine Zhangom Dejiangom.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Zhang Dejiang je izrazio zadovoljstvo posjetom BiH i prenio pozdrave Predsjedništvu BiH od predsjednika NR Kine Hua Jintaoa.

Tokom susreta je rečeno da naše dvije zemlje imaju dobre bilateralne odnose, ali da postoji potreba unapređenja saradnje na ekonomskom i kulturnom planu.
Kineska strana je zainteresirana za jačanje saradnje i na naučno-tehničkom, obrazovnom i turističkom planu.

Zamjenik premijera Kine prenio je, u ime Vlade Kine, zahvalnost Predsjedništvu BiH za podršku održavanju Olimpijade, te predsjedavajućem Predsjedništva BiH dr. Harisu Silajdžiću za prisustvu otvaranju Olimpijskih igara u Pekingu.

Također je izražena zahvalnost Vladi i narodu BiH za pomoć i podršku pružene tokom nedavnog zemljotresa koji je pogodio Kinu.

Kazao je da kineska strana cijeni interesovanje Vlade BiH za dešavanja u Kini i aktivnu podršku za jedinstvenu Kinu. Napomenuo je da Vlada Kine poštuje samostalnost i suverenitet BiH, a posebno podržava sve veći napredak BiH.

Članovi Predsjedništva BiH izrazili su zadovoljstvo razvojem bilateralnih odnosa BiH i NR Kine i očekivanje da će se posjete na visokom nivou nastaviti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: