BiH
0

Članovi Predsjedništva BiH primili u oproštajnu posjetu McElhaneya

FENA
Američko-bosanskohercegovačko prijateljstvo ima strateški interes i jedan je od najvažnijih vanjskopolitičkih ciljeva Bosne i Hercegovine, istaknuto je danas u susretu članova Predsjedništva BiH i američkog ambasadora Douglasa McElhaneya.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je u tom razgovoru izrazio posebnu zahvalnost narodu i Vladi SAD-a za ogromnu ukupnu pomoć, kako za sve učinjeno tako i za ono što se i danas čini za BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Naglašeno je i uvjerenje da će SAD nastaviti podržavati Bosnu i Hercegovinu na putu u Evropsku uniju, NATO i druge institucije Evrope i svijeta.

Prilikom oproštajnog susreta ambasador McElhaney je kazao članovima Predsjedništva BiH da je u ovoj zemlji dosta urađeno, što se može na prvi pogled vidjeti - u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru i drugim mjestima. Također je iskazao nadu da će se i preostali projekti koji se tiču reformskih procesa bh. društva blagovremeno završiti, za šta će i ubuduće davati punu podršku i nesebičnu pomoć.

Na kraju je Komšić uručio McElhaneyu prigodan poklon i poželio mu uspjeh u budućem radu.