Članovi Predsjedništva BiH primili Davida Milibanda

S
Sarajevo-x.com
10.11.2008. u 20:39
0
3
Članovi Predsjedništva BiH primili Davida Milibanda
0
Članovi Predsjedništva BiH primili Davida Milibanda Foto: Arhiv
Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Haris Silajdžić primili su u večernjim satima, u Predsjedništvu BiH, ministra vanjskih poslova Velike Britanije Davida Milibanda.
Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Ovom prilikom ministar Miliband je kazao kako Velika Britanija ostaje uveliko predana evropskim standardima Bosne i Hercegovine, te da želi da sve zemlje regiona budu članice Evropske unije. Naredna, 2009. godina od velike je važnosti za BiH, kada je riječ o njenom putu ka Evropskoj uniji, naglasio je ministar Miliband i dodao kako Vlada Velike Britanije ulaže velike napore kako bi se Bosna i Hercegovina u potpunosti integrisala u evropske strukture. Dodao je da se Bosna i Hercegovina trenutno, ipak, ne nalazi na pravom evropskom putu.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić je rekao kako je egzistencijalno pitanje za BiH, i u političkom i u ekonomskom smislu, evropski put BiH. Osvrnuvši se na jučerašnji sporazum lidera SDA, HDZ-a BiH i SNSD-a, Komšić je kazao kako je svaki dogovor koji vodi ka smirivanju tenzija dobra stvar, ali da se prava ocjena postignutog dogovora može dati tek kada dogovor bude primjenjiv u parlamentarnoj i zakonodavnoj proceduri. U suprotnom, naveo je, dogovor može predstavljati samo jedan u nizu bezsadržajnih papira. Komšić je kazao kako postignuti dogovor ne predstavlja dogovor tri naroda, već da je riječ o dogovoru tri političke partije.

Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić na večerašnjem sastanku iznio je svoje poglede na jučerašnji sporazum trojice lidera političkih partija.


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: