{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Članovi Predsjedništva BiH primili ambasadora Japana

S
13.3.2007. u 15:18
0
0
Članovi Predsjedništva BiH primili ambasadora Japana
0
Članovi Predsjedništva BiH primili ambasadora Japana
Predsjedavajući Nebojša Radmanović te članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i dr. Haris Silajdžić primili su danas u Sarajevu ItaruUmezua, nerezidentnog ambasadora Japana za Bosnu i Hercegovinu.
Članovi kolektivnog šefa države su ovom prilikom izrazili velikuzahvalnost Vladi i narodu Japana za brojne donacije, investicije, podrškuu ekonomskom oporavku zemlje i ukupnom, prijateljskom odnosu Japanaprema Bosni i Hercegovini.

Ambasador Umezu je rekao da Japan u području jugoistočne Evrope želidobru regionalnu saradnju i u tom kontekstu, potpunu konsolidaciju iekonomski razvoj Bosne i Hercegovine, zbog čega će se u Tokiju uskoroorganizovati tematski seminar.

Sagovornici su bili saglasni u ocjeni da Bosna i Hercegovina treba ubrzatireformske procese, kako bi ostvarila euroatlanske integracije, kao svojnajvažniji cilj.

Na sastanku je dogovoreno da se, pored ekonomske saradnje iinvestiranja japanske privrede u BiH, bilateralna saradnja proširi i napodručje kulture, turizma i obrazovanja.

Tokom susreta u Predsjedništvu obostrano je izraženo zadovoljstvo što ćepredstavništvo Japana u Sarajevu uskoro prerasti u ambasadu i što će našazemlja imati rezidentnog japanskog ambasadora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: