Članovi PIC-a pohvalili napredak BiH na evropskom putu

Klix.ba
2.12.2015. u 14:45
34
7
Članovi PIC-a pohvalili napredak BiH na evropskom putu
34
Članovi PIC-a pohvalili napredak BiH na evropskom putu
Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine primili su političke direktore iz zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (Peace Implementation Council - PIC).
Članovi Predsjedništva informisali su političke direktore o trenutnoj situaciji u BiH, o preduzetim koracima i izazovima u pogledu napretka, te kako dalje unaprijediti reformski program koji stoji pred BiH.

Istakli su predanost podsticanju održivog, efikasnog i stabilnog privrednog rasta i postizanju pravednog društvenog okruženja kroz funkcionalne demokratske institucije, što je i potvrđeno u Reformskoj agendi BiH 2015.-2018. usvojenoj na svim nivoima vlasti.Predsjedništvo BiH zagovara atmosferu uzajamnog poštovanja i tolerancije, te želi djelovati proaktivno u postizanju strateških ciljeva, kojima bi se osnažili mir, stabilnost i napredak, kako u BiH, tako i cijeloj regiji Zapadnog Balkana, kazali su članovi Predsjedništva.

Ohrabreni izraženom spremnošću Predsjedništva BiH da pristupi provedbi zacrtanih reformi, članovi Upravnog odbora su pohvalili bh. napredak na evropskom putu. Također, složili su se s članovima Predsjedništva BiH da fokus treba da bude na rješavanju socioekonomskih pitanja i vladavini prava, te istakli da vjeruju u evropsku budućnost Bosne i Hercegovine.Na sastanku je, između ostalog, razgovarano o mehanizmu koordinacije, te kako ga učiniti što funkcionalnijim u procesu EU integrisanja.


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: