BiH
19

FOTO / Članovi NVO altruista "Svjetlo" posjetili Konjički klub Djeca vjetra

Klix.ba
Članovi NVO altruista "Svjetlo" bili su gosti porodice Tufo, osnivača Konjičkog kluba "Djeca vjetra".
U prekrasnom ambijentu uz piće dobrodošlice članovi "Svjetla" upoznali su se sa konjičkim sportom i klubom "Djeca vjetra“, načinom hranjenja i brigom o konjima te roštiljada. Ipak posebnost dana je bila prilika da svi članovi po prvi put pokušaju jahati konje. Bilo je veoma uspješno i bez padova, uz burne aplauze.

"Prvi put sam jahao konja i uživao sam. Bilo je malo straha na početku, ali sam se održao u sedlu. Nagradio sam konja Tomu sa dvije kocke šećera. Volio bih naučiti jahati i takmičiti se", izjavio je Jasmin Mašić, član "Svjetla", saopćeno je iz ove organizacije.

"Mislila sam da se neću moći ni popeti na konja. Prijatelji su mi pomogli, jahala sam konja i prelijep je osjećaj", izjavila je Irma Juhić. Tufo Edhem, osnivač Konjičkog kluba "Djeca vjetra“, izražavajući veoma pozitivno mišljenje o radu NVO altruista "Svjetlo“, pozvao nas je i rekao da bi želio vlastitim angažmanom omogućiti lijepe trenutke za naše članove.

Nakon poziva, odlučeno da gosti na porodičnom imanju porodice Tufo budu sportisti organizacije koji se od septembra mjeseca vrijedno pripremaju za predstojeće Sportske igre Oaze i Specijalne olimpijade BiH. Na Sportskim igrama, koje se održavaju od 04. do 07. oktobra, nastupit će 20 sportista koji će se takmičiti u 5 sportova. Podsjećamo da su se sportisti NVO altruista "Svjetlo" na Sportskim igrama 2011., takmičili u 5 sportova i osvojili 31 medalju (15 zlatnih, 9 srebrenih i 7 bronzanih).