{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Članovi NVO altruista "Svjetlo“kampuju na Boračkom jezeru

S
Sarajevo-x.com
30.6.2008. u 10:35
0
0
Članovi NVO altruista "Svjetlo“kampuju na Boračkom jezeru
0
Članovi NVO altruista "Svjetlo“kampuju na Boračkom jezeru
Mladi s umanjenim sposobnostima, članovi NVO altruista "SVJETLO“ u periodu od 1. do 8. jula 2008. godine ljetovat će na Boračkom jezeru, u kampu Odreda izviđača "Neretva“ iz Konjica. Polazak je predviđen 1. jula u 8 sati sa parkinga kod mosta "Suada Dilberović“.
NVO altruista "SVJETLO“ za dvanaest članova u saradnji sa udruženjem "Obrazovanje gradi BiH“ organizuje ljetovanje u kampu Odreda izviđača "Konjic“. Pored članova ovog udruženja u kampu će biti i članovi udruženja "Obrazovanje gradi BiH“, stipendisti Fonda otvoreno društvo BiH, predstavnici "Comite catoliqe contra la faim et pour la devellopment" i Emmaus iz Grenobla te izviđači iz Konjica.

Za učesnike kampa predviđen je niz radionica edukativnog, sportskog, rekreativnog i zabavnog sadržaja. Smještaj je u šatorima, a ishrana uključuje tri dnevna obroka.

Ovakav vid ljetovanja za mlade s umanjenim sposobnostima je od izuzetnog značaja jer stvara uslove za društvenu integraciju, potiče na kolektivni život i rad, pruža priliku za novim poznanstvima i sticanjem novih saznanja i vještina, kažu iz Izvršnog odbora udruženja.

NVO altruista "SVJETLO“ ima za misiju pružiti podršku i stvoriti uslove da osobe s umanjenim sposobnostima iskažu vlastite vrijednosti i budu korisni sebi i zajednici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: