BiH
0

Članovi Kolegija Predstavničkog doma PSBiH susreli se s delegacijom Bundestaga

FENA
Članovi Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH susreli su se danas s Parlamentarnom delegacijom Bundestaga, koju predvodi predsjedavajući Parlamentarne grupe za Bosnu i Hercegovinu Rainer Stinner, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

U toku razgovora gosti su se interesirali prije svega za aktuelno stanje u Bosni i Hercegovini u svjetlu nastojanja da usvajanjem zakona o reformi policije BiH ispuni uvjete za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

"Tokom razgovora, članovi Kolegija Predstavničkog doma predočili su im dio razloga zbog kojih zakoni koje je preložilo Vijeće ministara BiH nisu usvojeni, međutim, istaknuta je i određena doza optimizma da će na koncu taj posao biti uspješno okončan", navodi se.

U nastavku prvog radnog dana boravka u BiH, Parlamentarna grupe Bundestaga susrela se sa članovima Zajedničke komisije za evropske integracije, Parlamentarnom grupom prijateljstva za Njemačku, direktorom Direkcije za evropske integracije kao i glavnim pregovaračem BiH s EU.