{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Članovi klubova Međunarodnog policijskog udruženja (IPA) posjetili SIPA-u

24.10.2014. u 14:56
2
1
Članovi klubova Međunarodnog policijskog udruženja (IPA) posjetili SIPA-u
2
Članovi klubova Međunarodnog policijskog udruženja (IPA) posjetili SIPA-u
Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) danas su posjetili članovi klubova Međunarodne asocijacije IPA, sekcije Kikinda, Subotica i Orašje. Članovi navedenih klubova bili su u posjeti Regionalnom klubu IPA Sarajevo, te su izrazili želju da posjete SIPA-u.
Oko 30 članova Međunarodnog policijskog udruženja IPA iz Srbije i BiH tokom posjete SIPA-i upoznalo se sa organizacionom strukturom, nadležnostima i ulogom SIPA-e u sigurnosnom sistemu BiH. Predstavnici Kriminalističko-istražnog odjela SIPA-e prezentirali su im najznačajnije rezultate rada postignute u proteklom periodu, saopćeno je iz SIPA-e.

U sklopu posjete obišli su službene prostorije SIPA-e, a upriličena je i posjeta bazi Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e, gdje ih je primio v.d. zamjenika komandanta Jedinice Jovica Mirosavljević.

On ih je upoznao sa ulogom i značajem ove elitne jedinice, a zatim su odgledali promotivni film Jedinice za specijalnu podršku, u kojem su prikazane vježbe specijalaca, ali i inserti iz stvarnih operativnih akcija, te im je prezentirana oprema jedinice.

Međunarodno policijsko udruženje IPA okuplja više od 400.000 članova iz 63 zemlje. Posjeta članova ovog udruženja bila je izuzetna prilika za razmjenu iskustava i izgradnju prijateljskih odnosa između kolega iz zemalja regiona, kao i za širenje mreže ovog međunarodnog udruženja čiji su članovi i pripadnici SIPA-e, stoji u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: