BiH
0

Članovi Kluba ''Imam petlju NVO Gariwo" pozivaju na bojkot Thompsonovog koncerta u Sarajevu

FENA
Članovi Kluba "Imam petlju" NVO Gariwo" pozvali su danas građane da bojkotuju koncert Marka Perkovića Thompsona koji bi se trebao održati 10. maja u olimpijskoj Zetri u Sarajevu.
  • Ako Marko Perković Thompson zaista napuni Zetru u gradu Indexa, Olimpijade i prekrasnih različitosti, izdat ćemo sve prave vrijednosti i ovaj grad se više neće smjeti zvati Sarajevo - ističu u saopćenju za javnost članovi tog kluba.

Oni su pozvali sve ljude slobodne od nacionalne mržnje da bojkotuju koncert čovjeka čiji je cilj isključivo perfidno širenje i raspirivanje mržnje, te sve pacifiste da bojkotuju koncert čovjeka koji je sebe nazvao po ozloglašenoj pušci i koji samo na ratovima (ovom i onom prethodnom) gradi svoju slavu.

Poziv na bojkot koncerta uputili su i antifašistima da se pobune protiv sramnog pokazivanja fašističkih simbola, nakon što smo se toliko trudili da ih iskorijenimo i smrvimo, kao i svim katolicima da ne dopuste da se ličnost čistog čovjeka i simbola vjere pape Ivana Pavla Drugog povezuje s fašizmom, mržnjom i ubijanjem.

-Pozivamo sve koji žele u Evropu da slijede primjer jedne od najrazvijenijih zemalja Holandije koja je zabranila nastup ovog pjevača, kao i sve iskrene muzičare koji cijene vrijednost muzike da ne dopuste da se njena moć ovdje zloupotrebljava za širenje fašizma - stoji u saopćenju.

Klub "Imam petlju NVO Gariwo" je pozvao sve sportiste i one koji se sjećaju Olimpijade da ne dopuste skrnavljenje Zetre i njenog stvaraoca, jer je poruka Olimpijskog komiteta upravo poštovanje različitosti, međusobna tolerancija i mir.

Uputili su poziv na bojkot Thompsonovog koncerta i svima onima koji još vjeruju u Sarajevo, da mu vrate nekadašnju iskru bunta i poštovanja pravih vrijednosti i bar malo dostojanstva.