{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Članovi Izvještajne grupe za demokratiju Vijeća Evrope u BiH

F
29.10.2008. u 16:21
0
0
Članovi Izvještajne grupe za demokratiju Vijeća Evrope u BiH
0
Članovi Izvještajne grupe za demokratiju Vijeća Evrope u BiH
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić primio je danas u Sarajevu članove Izvještajne grupe za demokratiju Vijeća Evrope s njemačkim ambasadorom u Vijeću Evrope Eberhardom Kelšom na čelu.
Špirić je informirao članove Izvještajne grupe o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, a na sastanku je razgovarano i o pitanjima ustavnih promjena, popisa stanovništva, toka evropskih integracija i ulozi međunarodne zajednice u BiH.

On je istakao da svako otvoreno pitanje u BiH mora biti riješeno unutrašnjim političkih dogovorom te dodao da je BiH potrebna ustavna evolucija na bazi Dejtonskog sporazuma do koje je moguće doći jedino dijalogom i konsenzusom.

"Međunarodna zajednica može igrati savjetodavnu ulogu i mora izaći iz institucija BiH koje o tome odlučuju", rekao je Špirić.

Istakao je da se založio za provođenje cjelovitog popisa da bi se na bazi njegovih rezultata moglo upravljati resursima, politikama, ali i štititi prava nacionalnih manjina te ispravljati ratne nepravde u demografskom smislu.

Na sastanku je konstatirano i da predstavnici BiH nisu adekvatno zastupljeni u tijelima Vijeća Evrope.

U delegaciji Vijeća Evrope bili su i ambasadori pri Vijeću Evrope Irske Margaret Henesi, Luksemburga Ronald Majer, Rumunije Stelijan Stojan, a sastanku su prisustvovali i stalna predstavnica Generalnog sekretarijata Vijeća Evrope u Sarajevu Karolin Ravo i ambasador BiH u Vijeću Evrope Borislav Marić, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: