Novogodišnje iznenađenje
423

Članovi BMW kluba paketićima obradovali mališane u Sarajevu i Zenici

D. B.
(Foto: Čitatelj)
Članovi BMW kluba Sarajevo ovog vikenda su organizovali humanitarnu akciju čiji je cilj bio obradovati mališane novogodišnjim paketićima.

Akcija je organizovana u dva bh. grada, u Sarajevu i Zenici. Prvog dana akcije, u subotu, članovi BMW kluba su se okupili na Ilidži gdje su ukrasili svoje automobile novogodišnjim ukrasima i lampicama, a potom su se uputili u Zenicu gdje su posjetili ustanovu "Dom-porodica" za nezbrinutu djecu.

Djed Mraz je mališanima podijelio novogodišnje poklone, a onda su se družili s članovima BMW kluba i fotografisali se pored njihovih automobila.

Danas je BMW ekipa posjetila Sarajevo gdje na unaprijed određenoj lokaciji upriličila druženje s odabranim porodicama. Paketići su podijeljeni djeci porodica koje ih nisu mogli priuštiti. Također, i ovom prilikom su se članovi kluba družili i fotografisali s djecom, a nakon četverosatnog druženja su ukrašenim automobilima napravili krug gradskim ulicama.

Akcija je prethodno najavljena MUP-u Kantona Sarajevo i Kriznom štabu od kojih je BMW klub Sarajevo dobio potrebne dozvole. Paradni krug ulicama glavnog grada BiH obavljen pod policijskom pratnjom.

"Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su omogućili realizaciju ove akcije, našim članovima, prijateljima, društveno odgovornim pojedincima i firmama, kao i MUP-u KS i Kriznom štabu", saopćeno je iz BMW kluba Sarajevo.