BiH
0

Jasna Katalinski: Hvala ljudima koji su omogućili da Škijin duh i danas bude među nama

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Memorijalni nogometni turnir "Josip Katalinski Škija" bit će održan 6. aprila u sklopu obilježavanja Dana Grada Sarajeva. Turnir se organizuje u povodu sjećanja na lik i djelo pokojnog Josipa Katalinskog, velikog čovjeka i sportiste.

Na turniru će učestvovati omladinske (U-17) reprezentacije Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine, te zajednička reprezentacija gradova Istočno Sarajevo i Sarajevo. Turnir organiziraju nogometni savezi Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo.

Na danas održanoj konferenciji za medije prisutnima se obratio generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Jasmin Baković koje je naglasio da se turnir organizuje u sjećanje na legendu bosanskohercegovačkog, ex-jugoslavenskog i evropskog nogometa.

"Škija je ostavio neizbrisiv trag u nogometu i našim životima", rekao je Baković.

Konferenciji za medije prisustvovala je i supruga pokojnog Škije Jasna Katalinski. Ona j e zahvalila nogometnim savezima i sportskim radnicima iz BiH koji su organizirali turnir i "omogućili da Škijin duh i danas bude među nama".

"Drago mi je što se turnir održava na najljepši dan, rođendan Grada Sarajeva. Hvala i gostujućim selekcijama koje su prihvatile pozive za učešće na ovoj manifestaciji", kazala je Katalinski.

Tehnički direktor turnira Denijal Pirić je istaknuo da mladi igrači iz zemalja bivše Jugoslavije trebaju znati kakvi su igrači i ljudi igrali nogomet i živjeli u toj zemlji. Zaželio je učesnicima da se lijepo provedu u naredna tri dana, te da se vrate s lijepim uspomenama.

Prvog dana turnira, 6. aprila, na stadionu u 11 sati igrat će se dva susreta. Na stadionu Otoka sastat će se Bosna i Hercegovina i Makedonija, a na stadionu Hrasnica reprezentacija Grada Sarajeva i Istočnog Sarajeva će igrati protiv Crne Gore.

Susret za 3. mjesto i finale turnira na rasporedu su 7. aprila u 11, odnosno u 13.30 sati na stadionu Grbavica.

Vezani članci