SDP
0

"Članak u Dnevnom listu vrhunac je novinarske neprofesionalnosti"

FENA
Mostarski Gradski odbor SDP-a oglasio se saopćenjem za javnost u kojem se navodi kako je članak u današnjem broju Dnevnog lista pod nazivom "SDP Mostara napušta visokoobrazovani kadar" vrhunac novinarske neprofesionalnosti.

"Napisati članak pun neistina i dezinformacija može se opravdati jedino nemoralnom komercijalizacijom medijskog prostora u interesu predizborne kampanje, što je za svaku osudu i žaljenje. Koliko je članak neprofesionalan, govori činjenica da iz SDP-a nitko nije službeno kontaktiran, a osnovna načela novinarskog profesionalizma znaju se i mi ih nećemo ponavljati.

S obzirom na to da su svi navodi u članku čista laž, želimo samo da argumentovano i konkretno demaskiramo gnusnost novinarskih laži u nazivu članka činjenicom da SDP-ove liste za naredne izbore imaju 24 visokoobrazovana kandidata od ukupno 51, što se može provjeriti u SDP-u i u CIK-u. Kad je naslov čista laž dalje je svaki komentar suvišan", stoji u saopćenju.

SDP stranka kojoj "na žalost novinara Dnevnog lista, a na sreću svih napaćenih građana grada i Kantona" raste popularnost svakog dana nevjerovatnom brzinom, čega su očigledno svjesni i naručioci predizbornog komercijalnog članka, tvrdi se u saopćenju.

"Na kraju, žalosno je i nekorektno optuživati opoziciju za stanje multietničnosti grada koji već 15 godina vode nacionalističke stranke.

Međutim, sigurno je jedno, a to je da će SDP izbornom pobjedom i vlastitim gradonačelnikom početi vraćati dostojanstvo običnog čovjeka, bez obzira na njegovu vjersku i nacionalnu pripadnost", stoji na kraju saopćenja.