Najavio tužbu
1

Član SNSD-a negira prisluškivanje Srebreničana: Moja izjava je loše interpretirana

A. Z.
Radomir Pavlović (Foto: RTRS)
Radomir Pavlović (Foto: RTRS)
Predsjednik Općinskog odbora SNSD-a Srebrenica Radomir Pavlović demnatovao je da je policija Republike Srpske prisluškivala članove Centralne izborne komisije (CIK) i Inicijative "Moja adresa: Srebrenica".
"Presretani su razgovori i snimljeni su sastanci članova Incijative 'Moja adresa: Srebrenica' sa članovima CIK-a i to bi određene službe trebale da rade i da se bave tim poslom, ako želimo da imamo pravnu državu i ako želimo utvrditi sve nepravilnosti", rekao je Pavlović za RTRS 25. januara, nakon čega su se oglasili iz Inicijative “Moja adresa: Srebrenica” navodeći da su zaprepašteni izjavom.

No, Pavlović sada tvrdi da nije bilo prisluškivanja i da je njegova izjava pogrešno interpretirana.

"Pogrešno i neistinito su interpretirali moj nastup i iznijeli niz kleveta protiv mene, MUP-a Srpske i institucija Republike Srpske pa će ovo morati dobiti sudski epilog", rekao je Pavlović za RTRS.

Tužbu je najavio protiv članova Inicijative "Moja adresa: Srebrenica" i Sadika Ahmetovića. Upravo je Ahmetović tražio od Tužilaštva BiH da pokrene istragu ko je i po čijoj naredbi slušao i snimao članove Inicijative "Moja adresa: Srebrenica", navodeći da su ovim nastavljeni pritisci i progon Bošnjaka iz Srebrenice.