BiH
0

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio predstavnike udruženja "Pravnik"

Sarajevo-x.com
Predstavnici nevladine organizacije "Pravnik", inače studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, predstavili su članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću svoj dosadašnji rad i projekte koje namjeravaju realizovati u predstojećem periodu.

Prema njihovim riječima, cilj Udruženja je edukacija i stučno usavršavanje diplomiranih pravnika i studenata pravnih fakulteta dodiplomskog i postdiplomskog studija, afirmacija zapošljavanja studenata prava i diplomiranih pravnika, promocija značaja evropskih integracija, unapređenje demokratije i ljudskih prava u BiH, te aktivno učešće u realizaciji razmjene studenata.

Najavili su da će u periodu od 10. do 24. avgusta ove godine, u njihovoj organizaciji, biti održan veliki projekat pod nazivom International Summer School Sarajevo - Rule of Law. Riječ je o ljetnoj školi međunarodnog karaktera koja će okupiti studente i predavače kako iz BiH, tako i iz zemalja jugoistočne i zapadne Evrope.

Namjera je da kroz ovaj projekat koji, kako ističu, predstavlja uobičajenu praksu u Evropi i svijetu, mladima iz ostatka Evrope pokažu pravu ljepotu i vrijednosti naše zemlje, te da daju svoj skromni doprinos pozitivnoj promociji jedinstvene BiH.

Izrazili su želju da član Predsjedništva BiH Željko Komšić preuzme ulogu visokog pokrovitelja ovog projekta, što je Komšić sa zadovoljstvom i prihvatio, saopšteno je iz Komšićevog ureda.