Bh. sport
568

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio Raziju Mujanović

Klix.ba
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović čestitao je našoj najboljoj košarkašici prijem u FIBA-inu Kuću slavnih, istaknuvši da je to veliko priznanje za Raziju Mujanović lično, ali i za bh. sport i državu Bosnu i Hercegovinu u cjelini.

Razija Mujanović je jedna od 13 košarkašica iz cijelog svijeta kojoj je FIBA prijemom u Kuću slavnih odala priznanje za doprinos košarkaškom sportu. Osim nje, u Kuću slavnih je primljen i naš najbolji košarkaš Mirza Delibašić.

Tokom srdačnog razgovora Razija Mujanović i član Predsjedništva BiH Izetbegović su se podsjetili na uspjehe koje je ostvarila u svojoj bogatoj karijeri. Mujanović je istakla da je uvijek s ponosom predstavljala svoju državu Bosnu i Hercegovinu.

Razgovarano je i o situaciji u bh. sportu i statusu sportista, naročito nakon okončanja njihovih karijera. Konstatovano je da je potrebno, odgovarajućim propisima i na kvalitetan način, riješiti status zaslužnih sportista, osvajača medalja na olimpijskim igrama i svjetskim i evropskim prvenstvima.