Sporni stavovi
135

Član Plenkovićevog HDZ-a čestitao godišnjicu "Herceg-Bosne": Hrvatski narod u BiH je ugrožen

A. D.
Petar Škorić (privatni album)
Petar Škorić (privatni album)
Petar Škorić, član HDZ-a i Sabora Hrvatske, čestitao je danas na svojoj zvaničnoj Facebook stranici 26. godišnjicu osnivanja "Herceg-Bosne", paradržavnoj tvorevini čiji su osnivači, Jadranko Prlić i ostali, u Haagu dobili ukupno 111 godina zbog kreiranja cijelog sistema deportacije muslimanskog stanovništva s područja Herceg-Bosne, što podrazumijeva ubistva, zlostavljanje, zatočenje, mučenje i ostalo.

Za Škorića, tzv. Herceg-Bosna je "upravna jedinica hrvatskoga naroda unutar Bosne i Hercegovine".

Navedeni zvaničnik HDZ-a Andreja Plenkovića išao je čak i korak dalje kazavši da je to "predložak novog institucionalnog okvira koji će napokon nakon dugih desetljeća omogućiti hrvatskom narodu istinsku ravnopravnost i, u konačnici, opstanak u BiH".

"Herceg-Bosna i njezino vojno-obrambeno krilo Hrvatsko vijeće obrane su u tim najtežim vremenima bili jedini jamac opstojnosti hrvatskog naroda na svojim ognjištima diljem Bosne i Hercegovine. Hrvatski narod u BiH je danas ponovno ugrožen, a sam spomen Herceg-Bosne postaje sve nepoželjniji. Sustavna majorizacija, ratnohuškačke izjave kao i onemogućavanje u prakticiranju osnovnog demokratskog prava izbora vlastitog predstavnika u državni vrh – sve su to načini na koje se hrvatski narod pokušava lišiti onih prava koja su krvlju izborili", naveo je Škorić.